Traject: van fotograaf naar videograaf​​

School je om van fotograaf naar videograaf

Ik hoef jou als fotograaf natuurlijk niet te vertellen hoe belangrijk beeld is, maar hoe zou het zijn als je naast één foto daadwerkelijk bewegend beeld hebt. Juist: dat versterkt het verhaal alleen maar meer, over de muziek die het gevoel versterkt nog niet eens gesproken. 1 beeld zegt meer dan duizend woorden, moet je nagaan wat video dan wel niet doet 😉

Ik bied 2 pakketten aan: 1 ‘van fotografie naar videografie’ (1 daagse training) en 1 stoomcursus videografie als je nog helemaal geen ervaring hebt met foto/videografie (2 daagse training).

fotograaf-naar-videograaf-training
fotograaf-naar-videograaf-training-camera-sony

De ‘van fotografie naar videografie’ training is bedoeld voor jou als​

  • Compositie hoef ik jou niets over te vertellen
  • De regel van derden en gulden snede is niet nieuw voor jou
  • Je weet hoe je met mensen voor de camera moet omgaan
  • Hoe je het beste klanten aantrekt weet jij al van je fotografieklussen
  • Qua fotografie ken je je camera op en top

Maar: videografie is heel wat anders dan fotografie. Tuurlijk er is overlap te vinden, maar er is ook veel verschil. Je hebt bij video te maken met 25 foto’s of zelfs 50 foto’s per seconde én geluid is een belangrijk onderdeel. Verder filmt een professionele videograaf vaak op manuele stand, wat anders is dan bij fotografie. En als laatste de montage: je monteert de video op muziek, moet rekening houden met geluid en hoe kijkt een video nu het beste weg?

We gaan aan de slag met:

In deze training gaan we aan de slag met hoe het filmen werkt: ik leg je de beste instellingen uit, neem je mee in mijn werkwijze en apparatuur en laat je zien wat het voordeel van de manuele stand is. Als je al een eerdere film hebt gemaakt geef ik je hier feedback op, deze stuur je voor de training naar mij toe. Verder gaan we aan de slag in Adobe Premiere Pro: voor de training schaf je hier een proefversie van aan (let op 14 dagen geldig). Ik vraag je voor de training al wat beelden te hebben geschoten:
het maakt niet uit waar dit van is. Zo kan ik je al feedback op de beelden geven en gaan we samen aan de slag deze beelden te monteren. Ik geloof zelf namelijk in de ‘hands on’ manier van leren: als we direct aan de slag gaan leer je het beter dan als ik het je uitleg en je thuis nog (voor de eerste keer) aan de slag moet. Uiteraard is een film niks zonder muziek: dus hier leg ik je ook uit waar je deze vandaan kunt halen en wat de rechten hiervan zijn.

Verder is er natuurlijk alle ruimte om vragen te stellen en wordt de lunch deze dag verzorgd en krijg je uiteraard ook lekkere drankjes.

Deze training behandelt dus niet de compositie van het werk en marketing om klanten aan te trekken (dit weet je beiden tenslotte al van fotografie). Om deze punten te bespreken is simpelweg te weinig tijd om dat in 1 dag te bespreken en past de 2 daagse training beter bij je.

Leer Adverteren op Facebook & Instagram met Manon

Investering

De training is dus all-in en zal plaatsvinden in Haarlem. We plannen hier samen een moment voor in: op een door ons samen afgesproken datum. We zullen live ongeveer 6 uren bezig zijn en op een later moment hebben we nog een mentorsessie van één uur.

Dit traject bestaat uit:
– Kennismaking
– 1x live trainingsdag 10:00-16:00 in Haarlem
– Huiswerk
– Mentorsessie (incl feedback op je film)

Investering: € 1199,- (ex btw

Over mij

Ik help je graag bij je stap naar videografie, want ik denk dat als je eenmaal de wereld van videografie kent je net als ik verkocht bent 😉 Inmiddels maak ik al zo’n 6 jaar video’s. De nadruk ligt vooral op bedrijfsvideo’s en social video’s, maar voor mijn andere bedrijf maak ik ook trouwfilms en newborn films. Wat voor video’s je ook wil gaan maken: ik kan je hier zeker bij helpen!

Ben je toe aan deze stap? Stuur me dan een mailtje.