Training: hoe word ik videograaf?​

1 beeld zegt meer dan duizend woorden: wat doet video dan wel niet?

Heb je altijd al zelf ook zulke mooie video’s willen maken? Ik kan je daar bij helpen! In twee dagen neem ik je mee in het filmen, de apparatuur, monteren, mijn werkwijze en marketing. Voorafgaand aan deze dag houden we een kennismakingsgesprek. Deze dagen gaan we samen ook heerlijk lunchen en genieten van lekkere drankjes! Verder krijg je van mij huiswerk en hebben we nog twee mentorsessies voor de optimale begeleiding.

Dit traject is voor jou als:

  • De ‘regels’ van fotografie en videografie weet je nog niet
  • Je maakt wel eens wat foto’s en vakantievideo’s maar echt professioneel: dat is het nog niet
  • Je hebt nog nooit in Adobe Premiere Pro gewerkt, of bent niet verder gekomen dan een snelle blik er op werpen
  • Klanten aantrekken dat is voor jou nog een mysterie: hoe komt jouw ideale klant bij jou?

Videografie is heel wat anders dan fotografie. Tuurlijk er is overlap te vinden, maar er is ook veel verschil. Je hebt bij video te maken met 25 foto’s of zelfs 50 foto’s per seconde én geluid is een belangrijk onderdeel. Verder filmt een professionele videograaf vaak op manuele stand, wat anders is dan bij fotografie. En als laatste de montage: je monteert de video op muziek, moet rekening houden met geluid en hoe kijkt een video nu het beste weg? Dan kan je werk nog zo fantastisch zijn: je hebt wel klanten nodig om dat (dik belegde) broodje te kunnen smeren. Ik leg je uit wat je allemaal kunt doen om aan klanten te komen én leg hierin ook mijn werkwijze uit als je dan contact met je klant hebt.

We gaan aan de slag met

In deze training gaan we als eerste aan de slag met hoe het filmen werkt: ik leg je de beste instellingen uit, neem je mee in compositie en ‘regels’ van videografie en neem je mee in mijn werkwijze en apparatuur en laat je zien wat het voordeel van de manuele stand is. Als je al een eerdere film hebt gemaakt geef ik je hier feedback op, deze stuur je voor de training naar mij toe. Verder gaan we aan de slag in Adobe Premiere Pro: voor de training schaf je hier een proefversie van aan (let op 14 dagen geldig). Ik vraag je voor de training al wat beelden te hebben geschoten: het maakt niet uit waar dit van is. Zo kan ik je al feedback op de beelden geven en gaan we samen aan de slag deze beelden te monteren. Ik geloof zelf namelijk in de ‘hands on’ manier van leren: als we direct aan de slag gaan leer je het beter dan als ik het je uitleg en je thuis nog (voor de eerste keer) aan de slag moet. Uiteraard is een film niks zonder muziek: dus hier leg ik je ook uit waar je deze vandaan kunt halen en wat de rechten hiervan zijn. Verder gaan we dieper in op mijn werkwijze en ga ik diep in op het stuk marketing (hoe krijg ik klanten?).

Verder is er natuurlijk alle ruimte om vragen te stellen, wordt de lunch deze dagen verzorgd en krijg je uiteraard ook lekkere drankjes.

Aanvullend zijn er nog twee mentorsessies en krijg je huiswerk. De mentorsessies worden gehouden via Skype of telefonisch (1 uur per sessie).

fotograaf-naar-videograaf-training-camera-sony
manon-videograaf-behind-the-scenes

Investering in dit videografie traject

De training is dus all-in en zal plaatsvinden in Haarlem. We plannen hier samen een moment voor in: op door ons samen afgesproken data. Idealiter zijn de 2 dagen achter elkaar. Beide dagen zullen we ongeveer 6 uur bezig zijn.

Dit traject bestaat uit:
– Kennismaking
– 2 x live trainingsdag 10:00-16:00 in Haarlem (incl drankjes & lunch) in Haarlem
– Huiswerk
– 2 mentorsessies via Skype/telefonisch (2x 1 uur, incl feedback op je film)

Investering: € 1797,- (ex btw)

Over mij

Ik help je graag bij je stap naar videografie, want ik denk dat als je eenmaal de wereld van videografie kent je net als ik verkocht bent 😉 Inmiddels maak ik al zo’n 6 jaar video’s. De nadruk ligt vooral op bedrijfsvideo’s en social video’s, maar voor mijn andere bedrijf maak ik ook trouwfilms en newborn films. Wat voor video’s je ook wil gaan maken: ik kan je hier vast bij helpen!

Ben je toe aan deze stap? Mail mij dan, zodat we een kennismaking in kunnen plannen.