Checklist goede social video

Een video op je sociale media moet aan een aantal punten voldoen om een goede video te zijn. Ik neem je in deze blogpost mee met een aantal punten:

 • Gericht op jouw doelgroep
  • Iedere doelgroep is uniek en dus ook wat jouw doelgroep leuk vindt. Maak bijvoorbeeld eens een ijkpersoon: de visualisatie van jouw ideale volger. Denk voor een kinderkledingmerk bijvoorbeeld aan Froukje. Froukje is 34 jaar en heeft 2 kinderen. De jongste is Tim en 3 jaar en de oudste is Emma van 7 jaar. Bouw vervolgens het leven van Froukje uit: heeft ze het druk? Wat is haar shopgedrag? Wat vindt ze leuk om te zien? Dit kan je helpen om de social video specifiek te richten op jouw ideale doelgroep.
 • Korte video
  • Lange video’s worden alleen bij uitzondering uitgekeken op sociale media. We willen snelle content zien, dus jouw social video dient dit ook te zijn. Een video van 15 of 30 seconde klinkt wellicht kort, maar denk bijvoorbeeld aan een video omdat er een nieuwe collectie sieraden is: dat hoeft helemaal niet lang te duren. Het leuke is: je kunt ook meerdere korte video’s maken!
 • Vermakelijke of informatieve content (op een luchtige manier gebracht)
  • We gebruiken sociale media voor vermaak. Vermakelijke content is dan ook wat we willen zien. Tuurlijk kan informatieve content ook, leuk juist, maar dan wel een luchtige manier gebracht. Hou het speels en luchtig, hierdoor is de video veel leuker om te kijken.
 • Te bekijken zonder geluid
  • Je staat er misschien niet bij stil, maar volgens Facebook bekijkt 80% van de gebruikers video zonder geluid. Het is dan ook belangrijk dat jouw boodschap óók zonder geluid over komt. Hier zijn verschillende creatieve manieren voor te bedenken, maar een goed punt om in het achterhoofd te houden!
 • Specifiek gemaakt voor het platform
  • Elk platform heeft weer de ideale formaten en is weer anders. Zo heeft Instagram stories, waarbij Linkedin dat niet heeft. Vooraf moet je dus goed weten voor welk platform je je content maakt.

Kan ik jou helpen met een social video? Neem dan contact op zodat we jouw doelgroep gaan bereiken met video!

Meet modern story

Over Manon

Mijn missie is om ondernemers te helpen hun zichtbaarheid te vergroten. Zo kunnen zij ideale klanten aantrekken. Ik heb al 1500+ ondernemers mogen helpen, die hun bedrijf laten groeien en daarmee ook hun omzet. Ik ben ervan overtuigd dat jij dat ook kunt bereiken!

Gratis masterclass

11 succesfactoren voor adverteren op Facebook en Instagram

Je ontdekt in deze masterclass:

Meld je nu aan!