8 voordelen bedrijfsvideo

Het laten maken van een bedrijfsvideo heeft zoveel voordelen, maar ik neem je er met 8 mee:

 1. Je laat jouw ideale klant zien wat je doet
  • Je kunt uitleggen met woorden wat je doet, maar is een video hierin niet veel overtuigender?
 2. Persoonlijker
  • Je laat zien wie je bent en zorgt ervoor dat de persoon direct een binding met jou kan creëren.
 3. Onderscheiding van de concurrenten
  • Je wil altijd een stapje voor blijven op jouw concurrent en kan je door middel van een video onderscheiden
 4. Beeld zegt meer dan woorden
  • Cliché, maar het is wel waar. Foto’s zeggen al veel meer dan woorden, maar video vertelt een compleet verhaal!
 5. Video trekt de aandacht
  • Het is bekend dat we allemaal gevoelig zijn voor beeld, en tekst toch wat minder de aandacht trekt (ik ben blij dat je daarom nog tot punt vijf bent gekomen). Een bedrijfsvideo op jouw pagina kan er daardoor voor zorgen dat klanten langer op jouw website blijven en dat ze daardoor eerder geneigd zijn contact met je op te nemen.
 6. Verhoogde positie op Google
  • Als er iets is waar Google van houdt dan zijn het websites met rijke content. Rijke content wil zeggen: foto’s en video’s. Bestaat jouw website dus ook uit een video (en die van je concurrent dus bijvoorbeeld niet), dan klimt jouw Google positie omhoog. Zo verschijn je wellicht wel van pagina twee naar nummer één!
 7. Rijkere content op sociale media
  • Net als Google zijn ook sociale media zoals Facebook dol op rijke content. Zelf zou je ook eerder in je tijdlijn stoppen bij een video dan bij een stuk tekst toch? Wil je video’s specifiek voor sociale media laten maken? Kijk dan eens bij social video’s.
 8. Meer omzet
  • Wist je dat door het plaatsen van een video op landingspagina’s de conversie met 80% kan verhogen. Dat is ontzettend veel! Doordat mensen jouw video bekijken, blijven ze langer op je pagina hangen en verhoogt dit ook de kans dat zij doorklikken naar andere pagina’s. Door de video heb je jouw ideale klant een beetje aan je gebonden en zal die daarom sneller een aankoop doen of jouw dienst afnemen.

Meet modern story

Over Manon

Mijn missie is om ondernemers te helpen hun zichtbaarheid te vergroten. Zo kunnen zij ideale klanten aantrekken. Ik heb al 1500+ ondernemers mogen helpen, die hun bedrijf laten groeien en daarmee ook hun omzet. Ik ben ervan overtuigd dat jij dat ook kunt bereiken!

Gratis masterclass

11 succesfactoren voor adverteren op Facebook en Instagram

Je ontdekt in deze masterclass:

Meld je nu aan!