Deel je Instagram post in een story voor meer bereik

instagram-story-delen

Een simpele maar effectieve tip! We hebben allemaal last van het wisselende algoritme van Instagram, waarbij je posts dus niet aan iedere fan wordt getoond of daarbuiten aan nieuwe potentiële klanten. Om in ieder geval je fans te bereiken raad ik je aan je Instagram feed post ook in je story te delen. Maar hoe deel je een Instagram post in je story? Ik leg het je uit!

Niet iedereen scrollt nog door de feed

Er zijn genoeg mensen die alleen nog maar stories gebruiken op Instagram. Als je jouw post dus in je story deelt, bereik je deze mensen dus ook. Hierdoor krijgt je Instagram post meer bereik en wellicht dus ook meer likes/reacties (interactie).

Hoe deel ik een post in een story?

Stap 1: kies de post uit die je wil delen in je story
Stap 2: klik hierop en klik op het ‘vliegtuigje’
Stap 3: klik op delen in verhaal
Stap 4: nu kun je voor 2 layouts kiezen. Door er 1 keer op te tikken krijg je de andere layout te zien.
Stap 5: kies optioneel nog voor een ‘tap here’ gifje en kies voor een achtergrondje.
Stap 6: plaatsen maar!

Als ze nu op je Instagram post tikken in je story kunnen ze er naar toe gaan. Hierdoor krijg je dus meer bereik op Instagram.

Hopelijk heb je veel aan deze blog gehad! Neem een kijkje bij mijn andere blogs of volg mij op Instagram voor meer Facebook en Instagram tips.

De eerste stap naar meer bereik heb je gezet, maar dat gaat nog niet dat ultieme extra bereik genereren en meer volgers aantrekken. En juist dat extra bereik is belangrijk op Instagram! 

Wist je dat er iets heel simpels, maar ook belangrijks voor nodig is om jouw bereik te vergroten? Hashtags! Super veel ondernemers laten hier nog kansen liggen en dat is zonde. Met hashtags kun je namelijk jouw droomklanten gaan bereiken. Ik heb een GRATIS ebook voor je klaar staan, klik op de link hieronder:

Gratis ebook: waarom jij klanten laat liggen door fout gebruik van hashtags

Meet modern story

Over Manon

Mijn missie is om ondernemers te helpen hun zichtbaarheid te vergroten. Zo kunnen zij ideale klanten aantrekken. Ik heb al 1500+ ondernemers mogen helpen, die hun bedrijf laten groeien en daarmee ook hun omzet. Ik ben ervan overtuigd dat jij dat ook kunt bereiken!

Gratis masterclass

11 succesfactoren voor adverteren op Facebook en Instagram

Je ontdekt in deze masterclass:

Meld je nu aan!