Instagram inplannen via Facebook

Stramien-modern-story-blog

Het moment waar we allen op hebben gewacht: je kunt nu via Facebook berichten inplannen op Instagram (en IGTV!)

Oké, direct een klein addertje onder het gras: de functie is nog niet bij iedereen uitgerold. Zo ben ik helaas nog niet één van de gelukkigen. Maar heb je deze functie wel: dan kun je nu op Instagram (via Facebook) je berichten gaan inplannen. Dit is een functie die echt veel te lang heeft geduurd, maar gelukkig is hij eindelijk daar. Facebook rolt dit soort nieuwe functies altijd geleidelijk uit. Hier kun je ook niet iets aan doen om dat te versnellen helaas. Over het algemeen duurt het een paar weken, maar soms zelfs maanden, voordat iedereen de functie heeft.

Anyways: je hebt de functie en nu? Hoe werkt het? Facebook heeft een onderdeel dat de ‘creators studio’ heet.

Hierin koppel je jouw Instagramaccount met je Facebookaccount en vervolgens kun je posts inmaken en plannen. Super simpel!

Heb je de functie, net als ik, nog niet maar wil je wel inplannen? Gebruik dan een andere tool zoals Later.com

Tip: Kijk naar je statistieken wanneer je jouw post het beste kunt plaatsen (wanneer zijn jouw Instagramvolgers het meest online?) en plan hem in.

Meet modern story

Over Manon

Mijn missie is om ondernemers te helpen hun zichtbaarheid te vergroten. Zo kunnen zij ideale klanten aantrekken. Ik heb al 1500+ ondernemers mogen helpen, die hun bedrijf laten groeien en daarmee ook hun omzet. Ik ben ervan overtuigd dat jij dat ook kunt bereiken!

Gratis masterclass

11 succesfactoren voor adverteren op Facebook en Instagram

Je ontdekt in deze masterclass:

Meld je nu aan!