Opvallen op Instagram stories: een kader om je profielfoto

Instagram-stories-tip-opvallen-kader

Als bedrijf zijnde wil je natuurlijk opvallen. Met de opkomende populariteit van Instagram stories wordt dit onderdeel van Instagram deze steeds belangrijker. Voor het bereik van je Instagrampagina en de interactie met je volgers is het maken van Instagram stories top om in te zetten. Maar hoe val je nou tussen al die rondjes op (naast goede content)? Hiervoor kun je een kader om je profielfoto maken in bijvoorbeeld je huisstijl kleur, of een kleur die er lekker uitspringt.

Zelf heb ik ervoor gekozen dit in het geel te doen, gezien dit onderdeel is van mijn huisstijl en mijn branding weer versterkt. Verder valt het natuurlijk ook op!

Stappenplan: hoe maak ik een kader (cirkel) om mijn Instagram profielfoto

 1. Je kunt dit in Photoshop makkelijk zelf doen, maar voor het gemak heb ik een template voor je beschikbaar gesteld. Klik op deze link, download het PSD template
 2. Voeg je profielfoto als onderste laag toe.
 3. Met het emmertje kun je vervolgens de lijn vullen met jouw huisstijl kleur, of een kleur die je leuk vindt.
 4. Sla deze als png op en verander vervolgens in Instagram je profielfoto.

Geen Photoshop? Je kunt het kader om je profielfoto op Instagram ook in Canva maken:

 1. Ga naar https://www.canva.com/
 2. Start een nieuw ontwerp
 3. Kies voor vormen en kies vervolgens een rondje.
 4. Vul het rondje met jouw (huisstijl) kleur
 5. Klik vervolgens op lijsten en kies het rondje
 6. Upload een foto van jezelf en sleep deze in de lijst zodat hij er in valt
 7. Versleep je foto in het rondje nu over het gekleurde rondje.
 8. Maak deze iets kleiner, zodat er een rand omheen zit
 9. Centreer dit in het midden van je ontwerp en download hem.

Ik zou het onwijs leuk vinden als je deze tip toepast dat je dit dan deelt in je stories met een tag naar mij! Mijn Instagramaccount kun je vinden op @modernstorysocial Daar deel ik ook nog meer tips voor ondernemers die meer met hun sociale media willen doen.

Let op: Super tof natuurlijk als je profielfoto opvalt maar dat gaat nog niet extra bereik genereren en meer volgers aantrekken. En juist dat is belangrijk op Instagram! 

Ik heb een fantastische aanbieding voor je. Voor het maken van content heb je inspiratie nodig, dat is waar het vaak mis gaat. De inspiratie blijft uit, en dus ook de content.

Ik heb een masterclass voor je klaar staan met mega veel contentideeen.
Normaal voor 39,-, nu voor maar 7,- (ex btw)

Meet modern story

Over Manon

Mijn missie is om ondernemers te helpen hun zichtbaarheid te vergroten. Zo kunnen zij ideale klanten aantrekken. Ik heb al 1500+ ondernemers mogen helpen, die hun bedrijf laten groeien en daarmee ook hun omzet. Ik ben ervan overtuigd dat jij dat ook kunt bereiken!

Gratis masterclass

11 succesfactoren voor adverteren op Facebook en Instagram

Je ontdekt in deze masterclass:

Meld je nu aan!