Klantreis: hoelang duurt het voor iemand klant wordt bij je?

De-klantreis-hoelang-duurt-het-voor-iemand-klant-wordt

Ongeduld in het ondernemerschap?

Is ongeduld ook een eigenschap die jij hebt? Ik wel 😉 Het schijnt ook wel iets te zijn wat vaak bij een ondernemer hoort. We willen het liefste zo snel mogelijk resultaat.

Een post plaatsen en binnen 5 minuten reacties krijgen

Een advertentie aanzetten en na 3 euro budget al willen opschalen

Een webinar geven en 30 minuten na afloop op de refreshknop drukken van je bestellingen

I get it, hoe fijn als je direct resultaat ziet?

En zo is het ook bij het aantrekken van nieuwe klanten. Sommige mensen worden direct klant. Dit zijn vaak mensen die je al langer volgen, die vast je nieuwsbrieven openen of je Instagram stories bekijken. Deze mensen zitten eigenlijk te wachten totdat je vertelt over je product.

Maar veel mensen hebben wat meer tijd nodig om klant te worden. Een dag, een week, een maand, een jaar: het komt allemaal voor.

Besef dus dat wat je nu doet, ook pas over een maand of jaar effect kan hebben.

Wat je nu zaait, kun je straks oogsten.

Wat ik het vaakste zie gebeuren is dat ondernemers dan al snel de handdoek in de ring gooien. Dit werkt niet. Of werkt het NOG niet? en komen jouw klanten later?

Voorbeeld: Ashley zag mijn Instagram advertentie, download mijn ebook waar ik toen mee adverteerde, volgde mij op Instagram en stapte na 1 week in een 1 op 1 social advertising en contentstrategie traject .

Dit is natuurlijk het ideaalscenario, maar vaak gaat het ook anders:

Voorbeeld: Desiree had mijn ebook gedownload en volgde mij daarna op Instagram, maar besloot nog even zelf te proberen. Na 6 maanden had ze nog geen goed resultaat: het lukte (nog) niet. Ze besloot na 6 maanden dat als er iemand was die haar kon helpen, dat ik het was. Ze was er nu klaar voor. 6 maanden lang was ik zichtbaar en op het moment dat zij er klaar voor was, was ik de logische stap.

Adverteren op Instagram en Facebook

Als je gaat adverteren met bijvoorbeeld een ebook is het fantastisch als je direct resultaat hebt, maar besef dat dit soms ook wat langere aanloop nodig heeft.

Bij laagdrempelige producten (onder de 50 euro) gaat dit trouwens meestal een stuk sneller, deze voorbeelden zijn voor VIP producten.

En denk je nu: ik ben klaar om te gaan adverteren zodat ik nieuwe mensen kan bereiken die ik direct tot aankoop kan laten over gaan óf leads te genereren zodat je daar zaadjes bij plant: doe dan mee met de online training Succes met ads. Ik heb al mijn jarenlange ervaring in deze training gestopt. De training bevat alle stappen van A tot Z, je behoud lifetime toegang, krijgt te gekke bonussen en krijgt updates. Ik behandel ook specifieke videovoorbeelden voor bijvoorbeeld een ebook campagne, webinarcampagne of productcampagne.

Zelf leren winstgevend adverteren op Facebook en Instagram

Deze do it yourself training ook zo uitgebreid en vraag ik er niet de hoofdprijs voor. Puur omdat ik zoveel mogelijk ondernemers wil laten adverteren, er liggen zo veel kansen! Je kunt altijd nog na de Succes met ads online training besluiten om in het 1 op 1 traject te stappen.

www.modernstory.nl/online-training-succes-met-ads-adverteren-met-resultaat-op-facebook-en-instagram/  

Meet modern story

Over Manon

Mijn missie is om ondernemers te helpen hun zichtbaarheid te vergroten. Zo kunnen zij ideale klanten aantrekken. Ik heb al 1500+ ondernemers mogen helpen, die hun bedrijf laten groeien en daarmee ook hun omzet. Ik ben ervan overtuigd dat jij dat ook kunt bereiken!

Gratis masterclass

11 succesfactoren voor adverteren op Facebook en Instagram

Je ontdekt in deze masterclass:

Meld je nu aan!