Wat je vooral WEL en NIET moet doen op Instagram

In deze blog neem ik je mee in wat je vooral WEL en NIET moet doen op Instagram. Het lijkt misschien een beetje overbodig, maar er zijn zeker wel tips en tricks om meer klanten aan te trekken en verkopen te generen via instagram. Oke laten we positief beginnen, dit is wat je allemaal wel moet doen!

Wat je WEL moet doen op Instagram

  • Doe sociaal! Het heet niet voor niks ‘social media’ 🙂 Ga de interactie aan en start een gesprek.
  • Wees oprecht in je stories. Doe dit zo authentiek en echt mogelijk. Dit kan in het begin heel spannend voelen, maar wees jezelf! Neem je volgers mee in wie jij bent als persoon, zo leren ze je nog beter kennen.
  • Nieuwe strategieën uitproberen. Blijf niet te lang hangen in het oude. Er is altijd ruimte voor verbeteren en probeer het uit! (cursus: succes met social ga je aan de slag met het maken van een social media content strategie)
  • Wees kwetsbaar en eerlijk. Er is een verschil tussen mindere momenten laten zien (van het ondernemerschap) en het dumpen van shit waar je je over frustreert. Het is geen klaagpaal. Deel je eerlijke verhaal, deel je leerpunten en blijf zoveel mogelijk bij jezelf. Zo ga je connectie aan, misschien herkent iemand zich wel in jouw verhaal.
  • Vertel een verhaal. Het mag van alles zijn.

Wat je NIET moet doen op Instagram

  • Oordelen over anderen. Wanneer je dat (onbewust) wel doet, ontvolg die persoon! Probeer mensen te volgen waar jij geïnspireerd door raakt. Merk je dat dit veranderd, ga eens door je lijst en kijk of je een switch kan maken in wie je volgt.
  • Hetzelfde geldt voor vergelijken! Dat is vaak namelijk al negatief, dus daar wordt je niet blij van. Er zal altijd iemand zijn die het (in jouw ogen) beter doet (op dat vlak). Merk je dat je je toch aan het vergelijken bent, sta er eens bij stil en check bij jezelf waar dit gevoel vandaan komt. Wat maakt dat je graag die persoon zou willen zijn of hoe komt het dat je juist deze persoon zo bewondert?

Lees ook: De meest gemaakte fouten bij het adverteren op Facebook en Instagram

  • Opgeven terwijl je nog maar net begint. Dit geldt voor adverteren, maar ook voor ondernemen in het algemeen, een webinar geven of met frequent posten op instapram. Vraag jezelf altijd af: ‘werkt het niet? of werkt het NOG niet? Wat kan jij er nu aan doen om het WEL te laten werken?
  • Alleen maar naar cijfers kijken. Statistieken zijn goed om bij te houden en je moet er zeker naar kijken, maar jouw instagram is zoveel meer dan dat! Je bereikt ook de mensen die niet altijd reageren, liken ect. Er gebeurt nog meer dan dat!
  • Stoppen met het geloven in je dromen en doelen. Blijf altijd geloven in jezelf en wat je wilt bereikt. Hoe je er komt, hoef je (nu) nog niet te weten, maar blijf altijd in jezelf geloven!

Volg je mij al op Instagram? Daar deel ik nog veel meer tips over sociale media. Je kunt me hier volgen op Instagram.

Manon Social Media Marketing Instagram Tips

Meet modern story

Over Manon

Mijn missie is om ondernemers te helpen hun zichtbaarheid te vergroten. Zo kunnen zij ideale klanten aantrekken. Ik heb al 1500+ ondernemers mogen helpen, die hun bedrijf laten groeien en daarmee ook hun omzet. Ik ben ervan overtuigd dat jij dat ook kunt bereiken!

Gratis masterclass

11 succesfactoren voor adverteren op Facebook en Instagram

Je ontdekt in deze masterclass:

Meld je nu aan!