Hoe evalueer ik mijn Instagram posts?

Posts evalueren op Instagram door de statistieken

Waarom is het belangrijk om sociale media posts te evalueren?

Wanneer je al een tijdje bezig bent op social media zal je merken dat de ene post het beter doet dan de ander. Het kan zo zijn dat er bepaalde content zorgt voor heel veel likes, andere content zorgt juist voor meer reacties en weer andere content kan zorgen voor veel save’s. Het is belangrijk om te zorgen dat je weet welke content wat uitlokt zodat je daar nog meer de nadruk op kan leggen en hier je strategie op aan kan passen. Als jij een sales post doet, dan wil je dat mensen kopen en misschien zelfs iemand taggen die dat ook wilt kopen. Aan likes heb je dan niet per se iets. Zodra je weet welke content voor welke actie zorgt, kan je deze gericht gaan inzetten.

Hoe kan je deze data in Instagram vinden?

Om statistieken op Instagram te kunnen zien moet je een ‘creator’ of ‘business’ profiel hebben. Dit kan je aanpassen via instellingen –> account –> scroll helemaal naar beneden tot je ‘verander naar een business account’ ziet staan (ena onderste).

Vervolgens kun je klikken op ‘statistieken’ en daar kun je per soort content (story, post, reel) de statistieken zien. Ook kan je informatie vinden over jouw volgers (leeftijd, locatie, geslacht).

Posts evalueren op Instagram door statistieken

Instagram statistieken evalueren

Vervolgens moet je de statistieken gaan analyseren. Dit kan je doen op verschillende manieren. Ik heb heel lang verschillende documentjes bijgehouden en notities gemaakt. Dit werkte niet op de lange termijn. Daarom ben ik samen met een expert gaan kijken naar het ontwikkelen van een evaluatie document. En die is er gekomen! In dit document kun je super makkelijk je content evalueren. Wat kun je onder andere?
– Hou je groei bij in volgers (beschikbaar voor Instagram, Facebook en LinkedIn)
– Ontdek op welke dag en op wel tijdstip jij het beste kunt posten
– Evalueer je posts en zie welke het beste heeft gepresteert
– Je vult handmatig in hoeveel bereik, likes etc. je post heeft gekregen. Automatisch krijg je het antwoord welke post het het beste heeft gedaan en welke het minste. Hier kun je jouw conclusies uit trekken.

Manon-modern-story-groeien-met-Instagram-Facebook

Meet modern story

Over Manon

Mijn missie is om ondernemers te helpen hun zichtbaarheid te vergroten. Zo kunnen zij ideale klanten aantrekken. Ik heb al 1500+ ondernemers mogen helpen, die hun bedrijf laten groeien en daarmee ook hun omzet. Ik ben ervan overtuigd dat jij dat ook kunt bereiken!

Gratis masterclass

11 succesfactoren voor adverteren op Facebook en Instagram

Je ontdekt in deze masterclass:

Meld je nu aan!