Meer bereik met een Instagram carroussel post

Meer bereik met een Instagram carroussel post

In deze blog wil ik het met je hebben over de Instagram carroussel post. Dat is een post die uit meerdere afbeeldingen achter elkaar bestaat. Dit is een hele handige manier om veel informatie kwijt te kunnen in 1 posts, of bijvoorbeeld verschillende foto’s te kunnen delen als groep. Het is een functie die al een tijdje op Instagram bestaat, en je ziet dat carroussel posts het vaak goed doen op basis van bereik.

Meer bereik met een Instagram carroussel post

Doordat de post uit meerdere afbeeldingen bestaat waar de lezer door heen swiped is deze lang aan het kijken naar jouw posts. Het algoritme neemt dit waar en labelt jouw posts als belangrijk en interessant. Hierdoor worden deze posts vaker weergegeven aan andere accounts. Dit is waardoor je bereik vergroot wordt.

Je kunt het swipen naar de verschillende afbeeldingen stimuleren door bijvoorbeeld een pijltje toe te voegen. Ook kan het helpen als je pagina nummers toevoegt aan de verschillende slides, zo weet iemand precies hoe ver die al is en wat er nog gaat komen. 

Meer bereik met een Instagram carroussel post

Hoe maak je een carroussel post?

  1. Klik op het plusje
  2. Klik op post
  3. Klik op de twee vierkantjes rechtsonderin
  4. Selecteer de afbeeldingen die je wilt gebruiken
  5. Klik op doorgaan
  6. Schrijf een caption en deel de post

Een voorbeeld van mijn eigen carousel posts

Ik gebruik vaak carroussel posts omdat ik het handig vind om informatie in te delen. Deze maak ik op in Canva (een gratis grafisch design website), download ik als afbeelding en post ik volgens bovenstaande stappen. Hieronder is een voorbeeld te zien. 

Ga ermee aan de slag en probeer het uit! Heel veel plezier en succes met het maken van carrousel posts, ze zijn ontzettend waardevol!

Meet modern story

Over Manon

Mijn missie is om ondernemers te helpen hun zichtbaarheid te vergroten. Zo kunnen zij ideale klanten aantrekken. Ik heb al 1500+ ondernemers mogen helpen, die hun bedrijf laten groeien en daarmee ook hun omzet. Ik ben ervan overtuigd dat jij dat ook kunt bereiken!

Gratis masterclass

11 succesfactoren voor adverteren op Facebook en Instagram

Je ontdekt in deze masterclass:

Meld je nu aan!