Je bekijkt nu Hoe maak je een voice over op Instagram Reels?

Hoe maak je een voice over op Instagram Reels?

  • Bericht auteur:

Reels is trending, het dat is met een reden! Het is super effectief om jouw doelgroep te bereiken, ook als ze jou nog niet volgen. Al eerder schreven we tips hoe kunt groeien met Instagram reels en deelde we tips om jouw Instagram reels naar een hoger level te tillen. Maar in deze blog gaan we het hebben over een specifieke functie binnen Instagram reels, namelijk het toevoegen van een voice over. 

Waarom een voice over op Instagram reels?

Een voice over kan de reel heel persoonlijk maken. Je kunt hierin tips en adviezen geven, ook kun je een bepaald onderwerp wat uitgebreider uitleggen. Een paar voorbeelden van reels waarin er een voice over wordt gebruikt zijn bijvoorbeeld bij het delen van een recept, het uitleggen van een onderwerp of het geven van tips. Maar je kunt natuurlijk voor elke niche een voice over gebruiken. Heb je inspirate nodig, kijk dan eens bij andere accounts binnen jouw niche hoe ze dit doen.

Hoe doe je een voice over op Instagram reels?

Je kunt tijdens het filmen van de reel gewoon praten en dit geluid gebruiken. Je kunt ook eerst een video opnemen en daarna het stemgeluid inspreken. Je kunt daarna ook een achtergrondmuziekje toevoegen. Hieronder een stappenplan voor het maken van een voice over op Instagram reels:

  1. Film een reels (video).
  2. Klik op het muziek-icoontje rechts bovenin.
  3. Klik op ‘voice over’.
  4. Neem de voice over op, dit werkt als een spraakmemo. Druk de knop in en begin meteen met praten. Klik op ‘klaar’.
  5. Je kunt nu het geluid van de video zachter zetten of helemaal uitzetten. Ook kun je hier muziek en geluidseffecten toevoegen. Klik op ‘klaar’.

Ik ben benieuwd hoe jij deze voice over gaat inzetten.