Waarom klikken mensen wel maar kopen ze niet? (vanuit advertenties of bijv je Instagram)

Mensen klikken wel, maar kopen vervolgens niet. Misschien jij ook wel En dat is in veel gevallen niet zo gek.

Kijk maar eens naar je eigen gedrag. Hoe vaak klik je ergens op (zoals een advertentie) maar koop je niet, of niet direct?

Dat komt omdat je vaak nog niet overtuigd genoeg bent. Of je probleem is nog niet groot genoeg.

In mijn training Maak en verkoop jouw online cursus heb ik hier een goed voorbeeld van en neem je in deze mail in dit zelfde voorbeeld mee.

Stel ik heb een hond (heb ik niet, maar stel ;)). Een hond die vaak blaft, aan spullen kauwt en op andere honden afrent als ik hem uitlaat.

Op het begin is het misschien nog niet zo’n probleem. Hij is nog jong, het hoort erbij enzovoort.

Maar op een gegeven moment wordt het wel een probleem. Hij blaft namelijk steeds vaker, de buren klagen. Plast soms in huis. Ik ben me in deze fase ervan bewust dat dit een probleem is.

Op dat moment ga ik vervolgens nadenken: oke en nu… hoe ga ik dit probleem oplossen? Wat is er allemaal mogelijk? Ik ga wat informatie opzoeken, ben me opeens veel meer bewust van andere honden waarbij het wél goed gaat en zie ook advertenties van oplossingen voorbij komen.

In een drukke week met veel stress ben ik er helemaal klaar mee: dit moet nu echt opgelost worden. Mijn probleem is nu zo groot geworden dat ik vooral heel graag wil dat het opgelost wordt, ik heb al vaker cursussen voorbij zien komen die me hierbij kunnen helpen: ik ga dit nu kopen.

Je ziet dat ik hierin door verschillende fases heen ga.

Van nog niet echt een probleem hebben, naar een probleem hebben maar niet weten wat ik er mee moet, naar er klaar mee zijn en over gaan tot de oplossing.

Dit kan bij jouw klant ook zo zijn. Niet iedereen zit al in die laatste fase: super super bereid om de oplossing te kopen. Vaak weten we het wel, maar doen we er niet iets mee. Vaak moet de frustratie al hoog zitten: het probleem groot zijn, voor iemand koopt.

De 1 gaat heel snel van de eerste fase naar de andere, bij de ander duurt het een stuk langer.

Wees je er dus ook van bewust dat de zaadjes die je nu plant (zoals een Facebook advertentie, een Instagram story etc.) dat je die vaak pas later kunt oogsten.

Wil dat dan zeggen dat niemand direct koopt en je altijd lang moet wachten?

Zeker niet.

Er zijn genoeg mensen die bereid zijn direct te kopen. Zo komen er wel eens klanten bij mij die weten: adverteren op Facebook en Instagram wil ik leren, ik weet dat dit een investering is die ik wil doen. Ze komen dan bij mij terecht en maken snel dat koopbesluit.

Maar het grootste gedeelte zal me eerst gaan volgen, mijn mails lezen, twijfelen, nog langer tegen hun probleem blijven aanlopen en uiteindelijk beslissen of ze wel of niet willen gaan samenwerken met mij en 1 van mijn cursussen kopen.

Bij kleinere investeringen (denk aan een paar oorbellen van 25,-) is die drempel uiteraard ook lager dan een grotere investering (denk aan een nieuwe iphone van 1000,-). Er is simpelweg minder te verliezen (als die oorbellen tegenvallen is dat toch minder vervelend dan een iphone van 1000,- die tegenvalt).

Wat je wél kunt doen is je klant helpen sneller dat besluit te nemen.

Of dat nu wel of niet samenwerken/bij jou iets kopen is. Twijfel is namelijk een mega energievreter en door middel van je communicatie kan je een potentiële koper sneller helpen die beslissing te maken.

In je advertenties voor je gratis ebook wil je dus echt al duidelijk maken voor wie het is, waar moet degene zich in herkennen?

Bij een salespage voor een nieuwe winterjas, welk gevoel krijgt jouw klant hiervan na aankoop?

Op deze manier stoot je ook mensen af. En dat is perfect. Bij aantrekken hoort namelijk ook altijd afstoten.

Hoe zit dit voor jouw product/dienst ? Zin om hier mee aan de slag te gaan?

In Succes met ads ga je aan de slag met winstgevende advertenties voor Facebook en Instagram. Het stukje techniek is belangrijk, maar het stuk psychologie en copywriting nog meer!

Check vooral even de salespage of je je erin herkent 😉 Meer dan 100 ondernemers gingen je voor en lieten hun bedrijf groeien door middel van advertenties (tip: heb je een online cursus? Dan is ‘Maak en verkoop jouw online cursus’ de beste keuze, daar krijg je deze training als bonus gratis bij! Hierin gaan we ook diep in op je verkooppagina)Vind jouw manier naar meer vrijheid en verdiensten met je online cursus. Leer in Maak en verkoop jouw online cursus alles hierover.

Meet modern story

Over Manon

Mijn missie is om ondernemers te helpen hun zichtbaarheid te vergroten. Zo kunnen zij ideale klanten aantrekken. Ik heb al 1500+ ondernemers mogen helpen, die hun bedrijf laten groeien en daarmee ook hun omzet. Ik ben ervan overtuigd dat jij dat ook kunt bereiken!

Gratis masterclass

11 succesfactoren voor adverteren op Facebook en Instagram

Je ontdekt in deze masterclass:

Meld je nu aan!