Bedrijfsvideo

Jouw verhaal vertellen op een moderne manier, doe je natuurlijk door middel van video. Een bedrijfsfilm is een must voor elke ondernemer, omdat er vele voordelen aan zitten. Zo is een video op je website goed voor de Google positie van jouw website (SEO) en kun je jouw omzet er mee verhogen, waardoor je jouw investering snel terug verdiend hebt!

Er zijn diverse soorten bedrijfsfilms mogelijk. Zo kun je een aftermovie laten maken van jouw event, of een inhoudelijke video over jouw bedrijf. Daarnaast is een videoportret is een mooie manier om jou als ondernemer te laten zien. Een voorbeeld hiervan is de video van weddingplanner Bazilia van Butterfly Bliss. 

5/5
" Mijn bedrijfsvideo heb ik op mijn website en sociale media kanalen gedeeld. Met resultaat: doordat mensen de video zagen heb ik er direct een nieuwe opdracht uitgehaald! "
Bazillia bedrijfsvideo
Bazilia
Butterfly Bliss

Bedrijfsvideo

Met een bedrijfsvideo kun je jouw bedrijf laten zien. Of dit nu een groot bedrijf is met werknemers of als je zelfstandig ondernemer bent: jouw verhaal kan mooi worden vastgelegd op film.

Eventvideo

 
Als je een evenement organiseert wil je hier een aftermovie van. Zo kunnen de gasten nog eens nagenieten van de dag en kun je bij een nieuwe editie je klanten alvast een impressie geven. Hierdoor krijgt jouw doelgroep het gevoel dat ze er bij willen zijn en zullen zich sneller aanmelden voor jouw event.

Promovideo

 
Als je een product hebt of een onderdeel van je bedrijf wilt uitlichten is een promovideo ideaal. Zo is deze video van RCN vakantieparken specifiek bedoelt om de luxe waterwoningen te tonen.

Testimonial video

Ook kun je een bedrijfsvideo inzetten als videotestimonial. Een videotestimonial is eigenlijk een review van een klant, waarbij de betrouwbaarheid erg hoog is omdat het een video is. Zo vertelt Horequip in deze video wat hun samenwerking met Antea voor hen betekent.

Ik maak al zo’n 6 jaar bedrijfsvideo’s in verschillende vormen. Of je nu een event hebt, een videoportret van jou als ondernemer wil laten maken of een promo van je product: ik help je graag! Een opsomming van mogelijkheden:

  • Een promovideo van jouw product
  • Een bedrijfsvideo van jouw bedrijf
  • Een videotestimonial
  • Een aftermovie van jouw evenement

Staat wat jij wil er niet tussen? Stuur me dan een mail: dan kijken we samen of ik je daar bij kan helpen. Meer bedrijfsvideo’s zien? Bekijk dan de video’s op mijn YouTube kanaal.

Manon social media trainingen combinatie

8 voordelen bedrijfsvideo

Je kunt uitleggen met woorden wat je doet, maar is een video hierin niet veel overtuigender?

Je laat zien wie je bent en zorgt ervoor dat de persoon direct een binding met jou kan creëren.

Je wil altijd een stapje voor blijven op jouw concurrent en kan je door middel van een video onderscheiden.

Cliché, maar het is wel waar. Foto’s zeggen al veel meer dan woorden, maar video vertelt een compleet verhaal!

Het is bekend dat we allemaal gevoelig zijn voor beeld, en tekst toch wat minder de aandacht trekt (ik ben blij dat je daarom nog tot punt vijf bent gekomen). Een bedrijfsvideo op jouw pagina kan er daardoor voor zorgen dat klanten langer op jouw website blijven en dat ze daardoor eerder geneigd zijn contact met je op te nemen.

Als er iets is waar Google van houdt dan zijn het websites met rijke content. Rijke content wil zeggen: foto’s en video’s. Bestaat jouw website dus ook uit een video (en die van je concurrent dus bijvoorbeeld niet), dan klimt jouw Google positie omhoog. Zo verschijn je wellicht wel van pagina twee naar nummer één!

Net als Google zijn ook sociale media zoals Facebook dol op rijke content. Zelf zou je ook eerder in je tijdlijn stoppen bij een video dan bij een stuk tekst toch? Wil je video’s specifiek voor sociale media laten maken? Kijk dan eens bij social video’s.

Wist je dat door het plaatsen van een video op landingspagina’s de conversie met 80% kan verhogen. Dat is ontzettend veel! Doordat mensen jouw video bekijken, blijven ze langer op je pagina hangen en verhoogt dit ook de kans dat zij doorklikken naar andere pagina’s. Door de video heb je jouw ideale klant een beetje aan je gebonden en zal die daarom sneller een aankoop doen of jouw dienst afnemen.

Kosten bedrijfsvideo:

De investering in een bedrijfsvideo hangt af van de wensen. Dit neem ik graag samen met je door. Een bedrijfsvideo start vanaf 699 euro exclusief BTW. Reiskosten: 0,30 euro per gereden kilometer.