Hashtagonderzoek: hoe noodzakelijk is het om dit te doen op Instagram?

Hoe nodig is het om een hashtagonderzoek te doen? Heel noodzakelijk, want zonder strategie ben je eigenlijk gewoon maar wat aan het doen. En dat is zonde. Je bereikt namelijk niet de mensen ermee die je wilt bereiken op Instagram.

Welke mensen wil je bereiken op Instagram?

Heel veel ondernemers plaatsen algemene hashtags onder hun post. Overgenomen van een andere post. Vaak een rijtje met heel veel populaire hashtags ertussen en denken dat ze hier de juiste mensen en veel bereik krijgen op Instagram. Is dat zo? Nee. Natuurlijk zul je likes krijgen op je foto, maar zijn dat ook de mensen die je wilt bereiken op Instagram?

Begin met een hashtagonderzoek

Het is dus heel belangrijk dat je even de tijd neemt om een hashtagonderzoek in te stellen. Verdiep je in de ideale klant. Wat is hun gedrag op Instagram etc. Zo behaal je het meeste resultaat. Vraag jezelf steeds weer af; werkt deze hashtag wel of niet voor mij?

Natuurlijk is het heel makkelijk om hashtags te zoeken van dingen die voorkomen in de tekst of in je foto. Je post bijvoorbeeld een foto van jezelf bij de open haard. Dan kun je natuurlijk heel makkelijk de hashtag #openhaard gebruiken. Maar of dat nou zou effectief is. Nee. De hashtag #openhaard is zo algemeen dat jou foto in het niets verdwijnt. Natuurlijk zul je een aantal likes krijgen en misschien wel een reactie, maar bereik je daarmee wat je wilt bereiken? 

Bereik de juiste mensen op Instagram met een hashtagonderzoek

Als je echt wil groeien en de juiste mensen wilt bereiken dan is het noodzakelijk om uitgebreid hashtagonderzoek te doen. Dit doe je o.a. om je doelgroep onder de loop te nemen. Als je een goed hashtagonderzoek wil doen, dan ben je wel even bezig, neem hier uitgebreid de tijd voor om uit te proberen en te testen welke hashtags het beste werken.  Je zult zien dat je aantal volgers groeit en dat je de juiste mensen bereikt door het gebruik van de juiste hashtags.

Wil je weten hoe je een uitgebreid hashtagonderzoek begint? Waar moet je op letten en wat moet je niet vergeten? Dan is mijn hashtagcursus zeker wat voor jou. Ik ga je alles leren over hashtags!

Meet modern story

Over Manon

Mijn missie is om ondernemers te helpen hun zichtbaarheid te vergroten. Zo kunnen zij ideale klanten aantrekken. Ik heb al 1500+ ondernemers mogen helpen, die hun bedrijf laten groeien en daarmee ook hun omzet. Ik ben ervan overtuigd dat jij dat ook kunt bereiken!

Gratis masterclass

11 succesfactoren voor adverteren op Facebook en Instagram

Je ontdekt in deze masterclass:

Meld je nu aan!