Mijn workation plekken in Nederland: Zandvoort en Bloemendaal aan Zee

Inmiddels ben ik twee keer op ‘workation’ geweest. Beide keren in mijn uppie en beide keren bij het strand. Ik neem je in deze blog mee in mijn verhaal en mijn workations.

Wat is een workation?

Mocht je niet bekend zijn met het begrip ‘workation’: dit is een werk-vakantie. Je combineert werken met vakantie vieren. De eerste keer was in april voor mij, waar ik mijn offline training social advertising ontwikkelde. De tweede keer was gericht op mijn online training (binnenkort meer daarover). Doordat je in een andere (inspirerende) omgeving aan het werk bent zie je dat er vaak meer concentratie en creativiteit ontstaat. Ik heb er beide keren voor gekozen echt een week full focus op één ding te focussen. Dat wil zeggen: geen mail, geen telefoontjes en geen andere werkzaamheden. Dan merk je toch hoe vaak je normaal afgeleid wordt met andere werkzaamheden en hoeveel rust 1 focuspunt je geeft!

Ik zou het dan ook iedereen aanraden die gefocust aan 1 iets wil werken. Of dit nu het ontwikkelen van een training, schrijven van content of je financien is.

Oh en beide keren was voor mij op Bloemendaal aan Zee / Zandvoort. Voor mij is een lichte, ruimtelijke omgeving heel belangrijk in een omgeving met natuur. Verder ben je veel in je huisje en is alleen even uitwaaien op het strand voor mij voldoende. Of dit nu op 2 uur rijden of een kwartier is maakt voor mij dus niet veel uit. Beide keren ben ik hier een midweek geweest. Dit was voor mij prima, maar kan me voorstellen dat ik ook eens een week wil. Met een midweek heb je namelijk 3 dagen effectief de tijd.

Workation 1: Bloemendaal aan Zee – Qurios vakantieparken

De eerste workation voor mij was bij Qurios vakantieparken. Dit vakantiepark is nog relatief nieuw. Je loopt de duin af en je bent direct bij alle huisjes. Andersom is het dus de duin op en af om op het strand te komen. Binnen 5 minuten loop je dus heerlijk over het strand. Verder kun je ook gemakkelijk de duinen in lopen.

Wat bij Qurios Bloemendaal aan Zee opviel was de ruimtelijkheid: veel glas waardoor je een heel ruimtelijk gevoel hebt. Ik keek met mijn tafel uit op de duinen: alsof je de hele dag naar een prachtig schilderij keek! 1 nadeel van al dat glas: het wordt bloedje warm. Ik was hier in april. Buiten was het een graad of 16 denk ik, maar binnen liep dit onwijs op. Ik zou dan ook afraden hier hartje zomer naar toe te gaan, óf hier een airco voor mee te nemen. Deze zit namelijk niet in het huisje. In de winter met het zonnetje wordt het wel heel aangenaam natuurlijk!

Toch even 1 ander dingetje: video

Verder was het internet hier heel goed (niet geheel onbelangrijk), heb je genoeg privacy, een buitenzitje en heb je gewoon je eigen keukentje. Bij de receptie zit nog een klein supermarktje en verder kun je ook in het restaurant wat eten of laten bezorgen. Voor het vakantiegedeelte van je workation kun je hier echt lekker tot rust komen. Als het zonnetje schijnt kun je bij je buitenzitje heerlijk vertoeven, mede omdat het windstil is door de duinen. Ondanks dat het 16 graden is, lijkt het dus wel een tropisch oord 😉 Verder heb je natuurlijk nog heel Zandvoort en Bloemendaal aan Zee dat je kunt verkennen.

Aan de andere kant waren huisjes met hangmatten

Prijs: ik heb hier een midweek gezeten op 1 april 2019. Ik had een kortingscode, maar heb ook gebruik gemaakt van de ‘voorkeursligging’ optie (25 euro). De totale prijs kwam uit op 367 euro voor vier nachten. Ik had gekozen voor de ‘Sea House Comfort’.

Workation 2: Zandvoort – Centerparcs

De tweede workation was bij Centerparcs Zandvoort. Dat kan je misschien nog wel van vroeger, met al die kinderpret. In het laagseizoen is dit ook ideaal als workation. De pluspunten van Bloemendaal aan Zee lees je hierboven en gelden ook voor Zandvoort. Dit huisje lag ook erg dicht bij het strand. Binnen 5 minuten loop je over het strand!

Bij Center Parcs Zandvoort heb ik er voor gekozen om voor een gerenoveerd huisje te gaan. De andere huisjes zijn wat verouderd en dat gaf mij niet het fijne gevoel dat ik bij een workation wil hebben. Daarnaast was er een VIP optie. Die optie hield in dat de bedden al voor je opgemaakt zijn, je je geen zorgen hoeft te maken over een eindschoonmaak én dat je iedere ochtend verse broodjes aan de deur krijgt. Luxe? Ja! In dit geval was dat nog de enige optie die ik kon kiezen, maar primaaaa 😉 Wat uniek was aan dit huisje was de badkamer. En badkamer doet het temin. Dit was een ware privé spa. De badkamer bestond uit twee wastafels, een regendouche, een jacuzzi en een infraroodsauna. Er was ook nog een zitje, zodat je tussendoor even een magazine kon lezen. Fan-tas-tisch. Ik heb er iedere dag van genoten en het voelde heel erg luxe.

Tafel verplaatst naar het raam, met mijn set up

Verder was dit huisje voor 4 personen, dus had de ruimte! Ook hier had je een buitenzitje en ligbedden, maar dit keer was de zon ver te zoeken. In de keuken was aan alles gedacht, echt top. Verder is Center Parcs mega groot. Je hebt er een supermarkt, een zwembad waar je onbeperkt gebruik van kunt maken (met glijbanen, jaja), een kinderboerderij (voor geitjes te aaien) en een gamehal (alleen had ik niemand om tegen te spelen ;)). Ik heb gedacht aan wat minpunten, maar kan echt niks bedenken. Ik vond het fantastisch, zoals je begrijpt.

Klein zonnetje die nog doorkwam

Prijs: ik heb hier een midweek gezeten op 20 januari 2020. Ik had een kortingsvoucher via ING rentepunten (is er nu niet meer). De totale prijs kwam uit op 392 euro voor vier nachten. Met kortingsbon heb ik 242 euro betaald.

Boeken?

Mocht je 1 van de huisjes willen boeken: doen! Ik kan het je echt aanraden om even full focus ergens aan te werken in combinatie met heel hard relaxen. Mocht je willen boeken, doe dat dan via mijn linkjes. Ik krijg dan namelijk een klein extratje van de vakantieparken 🙂 (en nee, daar betaal jij dan niks extra’s voor ;))
Qurios via deze link
Center Parcs via deze link

Zelf een vakantiehuisje?

Heb je zelf een vakantiehuisje? Ik wil hem heel graag uitkomen proberen als workation plek! Neem contact met me op voor de mogelijkheden.

Meet modern story

Over Manon

Mijn missie is om ondernemers te helpen hun zichtbaarheid te vergroten. Zo kunnen zij ideale klanten aantrekken. Ik heb al 1500+ ondernemers mogen helpen, die hun bedrijf laten groeien en daarmee ook hun omzet. Ik ben ervan overtuigd dat jij dat ook kunt bereiken!

Gratis masterclass

11 succesfactoren voor adverteren op Facebook en Instagram

Je ontdekt in deze masterclass:

Meld je nu aan!