8x ideeën om je reels naar een hoger level te tillen

8x ideeën om je reels naar een hoger level te tillen

In deze blog licht ik ideeën toe om je reels naar een hoger level te tillen toe. Video is namelijk meer in trekking dan ooit, en daarom is het super slim om reels in te zetten als je wilt groeien met social. Het is super laagdrempelig, je hebt geen mega following nodig om veel weergaven te krijgen en je kan het gewoon vanuit thuis doen, precies afgestemd op jouw business. Je hoort het al, ik ben fan! En in deze blog ga ik jou ook fan maken. Want met deze 8 ideeën sta jij binnenkort ook dansend (haha grapje hoor) voor de camera en schiet je bereik door het plafond!

Wat zijn Instagram reels?

Reels zijn korte video’s tot 30 seconde op het sociale media platform Instagram. Middels deze video’s brengen content creators en ondernemers hun boodschap over, delen ze wijsheden, grappige filmpjes of dans. En met dat laatste is het begonnen, dansjes doen. Maar dan echt, hele toffe dans. En dat werd nagedaan, mensen gingen dat ook proberen en zo ontstonden er hele reeksen aan mensen die dezelfde dansjes deden. Toen het zo populair werd, is het uitgegroeid tot veel meer dan dat. Ondertussen delen ondernemers tips, delen fashion influencers hun outfits, delen content creators grappige filmpjes en is het een explosie aan fantastisch materiaal waar de wereld op aan het wachten is. Er zijn zoveel ideeën om je reels naar een hoger level te tillen.

En als je nu denkt, maar dan ben ik toch veel te laat om nog mee te doen met dit spelletje. Zeker niet! Je bent juist precies op tijd, en misschien zelfs nog wel aan de vroege kant! De boot gaat vertrekken, maar jij kan er nog op springen. Wanneer je nu instapt, dit onder de knie krijgt en het gewoon uit probeert ga je er de vruchten 1000% van plukken!

Ideeën om je reels naar een hoger level te tillen

Je kan reels, zoals ik net al zei, op heel veel verschillende manieren vormgeven. Hieronder deel ik tips waardoor je jouw reels naar een hoger level kan tillen. Maar houdt altijd in je achterhoofd: doe het met liefde en passie. Doe het niet omdat het ‘moet’, maar maak het zo dat je er ook een beetje plezier uit haalt om het te creëren.

Trending geluid

Ga naar reels (midden onderaan als je Instagram opent) en luister welke audio vaak wordt gebruikt. Je kan ook naar liedjes gaan en kijken welke een pijltje voor de titel heeft staan, dit zijn trending liedjes. Het werkt om een geluid te gebruiken die al door meerdere mensen is gebruikt, dit roept herkenning op waardoor mensen geneigd zijn om langer te blijven kijken.

Kijk af bij de grote spelers

Ga naar jouw idool, iemand van wie jij denkt: ‘who deze persoon heeft echt mega sterke content’ en analyseer wat diegene doet waardoor jij zo’n fan bent. Implementeer dat (niet direct kopiëren uiteraard) in jouw reel strategie.

>> meer mensen bereiken dan ooit? Volg mijn reels cursus vandaag nog! <<

Tekst binnen vierkant

Jouw volgers zien jouw reel niet alleen in het reelsoverzicht, maar ook als korte video op hun tijdlijn. Maar dit formaat is net even anders dan die van de reel zelf, zorg dus dat belangrijke dingen binnen een vierkant kader van de video te zien zijn. Teksten zijn bijvoorbeeld heel belangrijk om binnen het vierkant in het midden te zetten.

Duidelijke cover

Zorg voor een leuke speelse, maar duidelijke cover. Wanneer iemand op jouw profiel tikt, dan moet die meteen kunnen zien of de reel iets bevat waar zijn interesse ligt. Je kan er voor kiezen om een cover mooi op te maken in een vormgeef programma als Canva, maar je kan ook bijvoorbeeld met de story functie (hetzelfde formaat) een foto bewerken met tekst erin en die vervolgens als cover toevoegen.

Binnen eerste 3 sec spannend maken

Zorg dat binnen 3 seconde de kijker wilt blijven kijken. Maak duidelijk wat diegene te weten gaat komen, of geef een tipje van de sluier. Het maakt niet uit wat je doet, als je maar aandacht trekt zodat de kijker blijft kijken tot het einde.

Ondertitel altijd

Dit heeft verschillende voordelen. Ten eerste natuurlijk omdat het veel inclusiever is, iemand met een gehoor beperking krijgt anders jouw boodschap niet mee. Maar ook veel mensen zitten op sociale media zonder geluid of oortjes waardoor ze alsnog jouw boodschap meekrijgen als je het ondertitelt!

Kijk wat werkt, herhaal

Zijn er bepaalde reels die het bij jouw heel goed doen? Repeat! Net in een nieuw formaat, een ander perspectief of net een andere context en herhalen maar! Don’t change a winning team zeggen ze toch, dat is bij reels zeker waar! Probeer niet helemaal in herhaling te vallen.

Hergebruik je content

Heb je een interessante post of blog geschreven? Of misschien wel een toffe carrousel post gemaakt waar je veel interactie op had? Hergebruik die content! Heb je video content, maak er tekstuele content van, heb je sterke tekstuele content, maak er een video van!

Pak nu door met de Instagram reels cursus!

Al tientallen ondernemers zijn je voor gegaan en hebben de Instagram reels cursus gekocht, mét geweldige resultaten.

Dit ga jij leren in de Instagram reels cursus:

 • Je leert wat Instagram reels zijn en waarom je deze in zou moeten zetten om sneller te groeien
 • Hoe maak je reels?
 • Hoe zorg je ervoor dat je niet veel tijd bezig bent met het maken van reels
 • Wat voor reels je kunt inzetten, zonder dat je ervoor hoeft te dansen of naar tekstjes moet wijzen 😉 (mag wel)
 • De absolute do’s & dont’s bij Instagram reels
 •  Hoe kom je aan inspiratie? (+ heel veel reels ideeën!)
 • Een minset boost om na de cursus ook echt door te pakken
 • Antwoord op veelgestelde vragen
 • Meer mensen bereiken dan je normaal doet

Wat krijg je allemaal?

 •  6 modules met krachtige video’s in een online omgeving
 • Alle elementen voor een rete goede Instagram reel worden meegenomen: strategie, praktisch en mindset.
 • Praktische videomodule met alle functies van Instagram reels
 • Kant en klare reels ideeën
 • Hoe jij zelf reels bedenkt die je bereik gaan vergroten
 • De absolute do’s and don’ts voor krachtige reels
 • Je kunt direct aan de slag en behoud toegang
 • Veelgestelde vragen opgesomd
 • De tip hoe ik 3 a 4 reels in 1 uur maak
resultaten-van-instagram-reels-cursus

Lees alle ervaringen hier.

Manon-modern-story-groeien-met-Instagram-Facebook

Meet modern story

Over Manon

Mijn missie is om ondernemers te helpen hun zichtbaarheid te vergroten. Zo kunnen zij ideale klanten aantrekken. Ik heb al 1500+ ondernemers mogen helpen, die hun bedrijf laten groeien en daarmee ook hun omzet. Ik ben ervan overtuigd dat jij dat ook kunt bereiken!

Gratis masterclass

11 succesfactoren voor adverteren op Facebook en Instagram

Je ontdekt in deze masterclass:

Meld je nu aan!