Hoe zie ik wie mijn Instagram post heeft gedeeld?

Hoe zie ik wie mijn Instagram post heeft gedeeld?

Yes! Een leuke post geschreven op Instagram en ik zie dat die vaak is opgeslagen en een aantal keer is gedeeld. Maar je ziet alleen de ‘share’s’ wanneer iemand jou ook daadwerkelijk tagt in de story. Natuurlijk wil jij weten: hoe kan ik nou zien wie mijn bericht gedeeld heeft? Daar is nu een oplossing voor! Je kan met deze nieuwe functie op Instagram precies zien wie jouw foto heeft gedeeld, zonder dat dit account jou getagt heeft!
Hoe zie ik wie mijn Instagram post heeft gedeeld? Dat lees je in deze nieuwe blog.

Een deelbare Instagram post maken

Instagram is dé plek om waardevolle content te delen. Kennis over jouw expertise, tips waar anderen iets aan hebben of bijvoorbeeld inspiratie op het gebied waar jouw passie ligt. Een van de manieren hoe je die waardevolle content kan delen is door een ‘template’ post te maken. Dit is een post met tekst erin. Een mooie quote, een leerzame tekst of een stappenplan bijvoorbeeld.

De kans is best wel aanwezig dat jouw volgers dit zo interessant vinden dat ze het graag weer met hun volgers delen. Dan kan je door op het vliegtuigje (naast het ‘comment’-icoontje) te klikken de post in je story delen.

Wanneer iemand dit doet en jou tagt krijg je daar een melding van. Maar wanneer iemand jouw post in zijn of haar story deelt en jouw daar niet in tagt, dan krijg je daar niet direct een melding van.

Om toch te weten hoeveel mensen en wie jouw Instagram posts hebben gedeeld is er een nieuwe functie op Instagram geïntroduceerd.

Hoe zie ik wie mijn Instagram post heeft gedeeld?

  • Ga naar de foto die je wilt bekijken
  • Klik op de drie puntjes rechtsboven naast je naam
  • Klik op ‘opnieuw gedeelde verhalen bekijken’
  • Dan kom je op het overzicht en daar kan je per story bekijken (en reposten) wanneer iemand jouw foto heeft gedeeld!
Hoe zie ik wie mijn Instagram post heeft gedeeld?

Easy he!

LET OP: je kunt maar 24 uur zien wie de post heeft gedeeld. Oftewel: deelt iemand op maandag om 8:00 jouw post dan kun je dit dinsdag om 7:00 nog zien, maar om 9:00 dus niet meer. Een tip voor bij een winactie: maak printscreens van de mensen die het hebben gedeeld of zorg dat mensen je taggen (dan krijg je een melding in je DM).

Een deelbare post is goed om jouw eigen naamsbekendheid te vergroten en natuurlijk om de boodschap te verspreiden! Nu je weet hoe je kan zien wie je bericht gedeeld heeft, zie je ook beter wat bij jouw doelgroep!

Succes met het maken van deelbare posts! Ik ben ook te vinden op Instagram leuk als je mij daar ook volgt.

Last but not least: ik heb een fantastische aanbieding voor je. Voor het maken van content heb je inspiratie nodig, dat is waar het vaak mis gaat bij het maken van content. De inspiratie blijft uit, en dus ook de content.

Ik heb een masterclass voor je klaar staan met mega veel contentideeen.
Normaal voor 39,-, nu voor maar 7,- (ex btw)

Meet modern story

Over Manon

Mijn missie is om ondernemers te helpen hun zichtbaarheid te vergroten. Zo kunnen zij ideale klanten aantrekken. Ik heb al 1500+ ondernemers mogen helpen, die hun bedrijf laten groeien en daarmee ook hun omzet. Ik ben ervan overtuigd dat jij dat ook kunt bereiken!

Gratis masterclass

11 succesfactoren voor adverteren op Facebook en Instagram

Je ontdekt in deze masterclass:

Meld je nu aan!