Straft Instagram af bij het inplannen van berichten?

straft-instagram-af-berichten-inplannen

Soms hoor je om je heen opeens allemaal verhalen, soms kloppen ze wel en soms kloppen ze niet. Nu hoorde ik het verhaal “Ik plan geen berichten meer in, want Instagram straft dat af”.

Maar klopt dat? Straft Instagram inderdaad gebruikers af als ze berichten niet zelf posten maar dit via een tool laten doen?

Het antwoord is nee. Instagram straft dat niet af. Dit is een fabeltje wat de wereld ingeholpen is en zich razendsnel heeft verspreid. Het zou er voor zorgen dat je minder zichtbaar zou zijn en dat je interactie omlaag zou gaan, terwijl als je dit zelf post dit niet zou gebeuren. Ik heb zelf ook wat tests gedaan, maar er is hier echt geen verschil in te zien.

Je kunt je berichten op Instagram dus gewoon via een tool inplannen. Instagram heeft een soort van ‘samenwerkingen’ met planningstools. Niet met alle tools hebben ze deze officiële samenwerkingen, maar met de tool die ik gebruik wel en dat is Later.com

Inplannen van jouw Instagramberichten via Later.com

Via Later.com kun je jouw berichten inplannen. Je kiest de foto die je wil, de tekst, hashtags en locatietag. Vervolgens kun je die inplannen op een dag en tijdstip dat jij wilt. Ideaal! Tijd is schaars en waarom zou je iedere dag bezig zijn met het zelf moeten plaatsen van je posts als dit ook automatisch kan via Later.com?

later-berichten-inplannen-instagram

Betekent dit dat je dan minder actief op Instagram hoeft te zijn?

Dat dan weer niet… Instagram blijft een sociaal platform die je daadwerkelijk wél beloond als je actief bent. Dat heeft alleen niks te maken met het inplannen of niet inplannen van je berichten. Waar heeft het dan wel mee te maken? Nou, met of je actief reageert onder je eigen post bijvoorbeeld. Krijg je reacties van mensen op je Instagrampost, maar reageer je daar vervolgens niet meer op? Dat is niet heel sociaal… Maar ook daarbuiten! Ga het gesprek aan met je volgers, met andere Instagrammers en zie wat er met jouw bereik en interactie gaat gebeuren!

Vond je deze blog interessant? Neem dan ook eens een kijkje bij mijn andere blogs. Qua diensten kan ik je trouwens op het gebied van sociale media marketing met veel punten helpen, zodat jouw sociale media naar een hoger niveau worden getild!

Meet modern story

Over Manon

Mijn missie is om ondernemers te helpen hun zichtbaarheid te vergroten. Zo kunnen zij ideale klanten aantrekken. Ik heb al 1500+ ondernemers mogen helpen, die hun bedrijf laten groeien en daarmee ook hun omzet. Ik ben ervan overtuigd dat jij dat ook kunt bereiken!

Gratis masterclass

11 succesfactoren voor adverteren op Facebook en Instagram

Je ontdekt in deze masterclass:

Meld je nu aan!