Hoe werkt Instagram Reels Remix

Manon-instagram-reels-remix-1

Instagram reels zijn mega populair, van grappige en herkenbare video’s tot dansende gezinnen tot kennis-overdragers en alles daar tussenin! En nu heeft ‘Reels’ een nieuwe éxtra functie: remix! In deze blog vertel ik je meer over wat een Instagram Reels Remix is en hoe je het kan gebruiken.

Reels is een nieuwe functie op Instagram. In deze blog beschrijf ik wat deze nieuwe functie precies is, dus mocht je dat nog niet helemaal weten check dan eerst deze blog even: Zo werken Instagram Reels. De éxtra functie waar ik het in deze blog over ga hebben is: Remix Reels. Wellicht ken je het concept als vanuit TikTok: Duet. Instagram kon natuurlijk niet achterblijven, en ging ook aan de slag met deze functie.

Remix Reels: zo werkt het

Door middel van deze functie kan je je eigen Reels met die van een ander mixen. Hierdoor kan je een reactie laten zien, een ‘life hack’ zelf uitproberen of bijvoorbeeld samen dansen. Je krijgt dan de originele Reels links te zien en jij kan jouw eigen reels rechts opnemen.

Let op: je moet ‘remix’ inschakelen. Je kan via instellingen alles in een keer inschakelen of je kan per individuele reels kiezen of je deze wilt inschakelen voor de remix functie. Ik leg het hieronder met screenshots nog even uit.

Zo maak je een Remix Reel: stappenplan

Oke, alles staat goed ingesteld: tijd om aan de slag te gaan! Remix’en maar!

  1. Kies een Reel die je wilt remixen. Let op: beide accounts moeten reels remix hebben toegestaan. Klik op de drie puntjes rechts onderin en vervolgens op ‘Remix This Reel’
  2. Neem een video op of selecteer de video uit de camerarol. Het verschijnt aan de rechterkant van het scherm.
  3. Editten maar! Je kan deze Reel net zo editten als een normale Reel. Maar in het bijzonder kan je ook een ‘voice over’ opnemen. Klik op het microfoontje rechts bovenin. Ook kan je het geluid van jouw reel en de gemixte reel aanpassen qua volume. Dit doe je door te klikken op het schuif-icoon.
  4. Schrijf een caption en voilà! Jouw remix is klaar om gedeeld te worden!

Alles leren over Instagram reels? Praktisch, strategisch, met super veel reels ideeen? Doe dan mee met de Instagram reels cursus!

Manon-modern-story-groeien-met-Instagram-Facebook

Meet modern story

Over Manon

Mijn missie is om ondernemers te helpen hun zichtbaarheid te vergroten. Zo kunnen zij ideale klanten aantrekken. Ik heb al 1500+ ondernemers mogen helpen, die hun bedrijf laten groeien en daarmee ook hun omzet. Ik ben ervan overtuigd dat jij dat ook kunt bereiken!

Gratis masterclass

11 succesfactoren voor adverteren op Facebook en Instagram

Je ontdekt in deze masterclass:

Meld je nu aan!