Hoe zorg jij dat je opvalt op social media?

Er zijn ongelofelijk veel Instagram accounts. Dat is fantastisch, want hierdoor zit jouw ideale klant waarschijnlijk ook op deze sociale media. Maar aan de andere kant zijn er ook zoveel accounts dat het soms kan voelen alsof je door de bomen het bos niet meer ziet. In deze blog wil ik je meer vertellen over het creëren van een brand identiteit. Hoe zorg jij dat je jezelf blijft, onderscheidend bent en opvalt op social media?

Een onderscheidende huisstijl zodat je opvalt

Je hebt dit nodig: een huisstijl! Dit kun je doen door kleuren te pakken (3-4 kleuren bijvoorbeeld) die mooi bij elkaar passen en die ook helpen bij wat jij wil uitstralen (zo heeft donkerrood een heel ander gevoel dan beige). Qua lettertypes kun je ook voor een lettertype passen dat herkenbaar is, of voor bijvoorbeeld 2 lettertypes, één voor de hoofdtekst die goed leesbaar is en een voor koppen.

Dan is het tijd om dit uit te gaan werken, het makkelijkste (en gratis) programma dat je hiervoor kan gebruiken is Canva.com. Dit is een grafisch designprogramma gemaakt voor mensen die hier niet voor zijn opgeleid, het is dus super gebruikersvriendelijk. Ideaal om jouw brand een mooie identiteit te geven, zonder een cursus Adobe te hoeven volgen! 

Voorbeelden om op te vallen op social media

Hieronder staan drie voorbeelden van kleuren en lettertypes en wat je daarvoor nodig hebt. Dit is je huisstijlkaart. Deze kleuren en lettertypes kun je vervolgens kopiëren en plakken in templates die je gebruikt.

Het kan ervoor zorgen dat jij op Instagram zichtbaar en vooral herkenbaar bent! Wanneer je een post deelt herkennen mensen jouw stijl. Mijn tip om dit onder de knie te krijgen, ga het gewoon eens proberen. Geef jezelf twee uur per week om gewoon eens wat te knutselen in dit programma. 

Aan de slag!

Uiteindelijk gaat het natuurlijk om de waarde en de inhoud die je kan leveren aan je klanten en volgers, maar wanneer je dit niet op een heldere en herkenbare manier weergeeft, zal de scrollende mens met een korte spanningsboog, haar tijd ergens anders aan besteden. En dat zou zonde zijn van alle tijd en moeite die jij hebt gestoken in het delen van je waarde.

Ik ben benieuwd, gebruik jij een vormgeef programma om jouw huisstijl door te voeren op sociale media?

Hoe zorg jij dat je opvalt op social media?

Meet modern story

Over Manon

Mijn missie is om ondernemers te helpen hun zichtbaarheid te vergroten. Zo kunnen zij ideale klanten aantrekken. Ik heb al 1500+ ondernemers mogen helpen, die hun bedrijf laten groeien en daarmee ook hun omzet. Ik ben ervan overtuigd dat jij dat ook kunt bereiken!

Gratis masterclass

11 succesfactoren voor adverteren op Facebook en Instagram

Je ontdekt in deze masterclass:

Meld je nu aan!