Hoe voeg je een swipe up link toe aan Instagram verhaal (story)

In deze blog ga ik je vertellen hoe je een swipe up kan toevoegen aan je story op instagram. Er zijn een aantal eisen waaraan je moet voldoen, maar gelukkig zijn er altijd loop-holes en kan je op verschillende manieren een swipe up aan je story toevoegen. Met een ‘swipe up’ functie op Instagram bedoel ik dat je een link kan koppelen aan je verhaal. Wanneer jouw volgers dan omhoog vegen over het scherm komen ze bij die link terecht. Een fijne manier als content creator of als bedrijf om jouw volgers snel door te verwijzen naar een blog, product, landingspagina of andere bron op internet. Zo voeg je een swipe up link toe aan je Instagram verhaal, lees je weer mee?

Lees ook: zo voeg je een Instagram post toe aan je story

De functie ‘swipe up’ in het kort

Met deze functie van Instagram kan je aan een verhaal (story) een link toevoegen. Je kan jouw volgers doorverwijzen naar jouw webshop, naar een blog of naar een gesponsord artikel. Het voordeel hiervan is dat je de link niet in je bio hoeft te zetten. Hierdoor heeft een volger minder handelingen nodig om op de desbetreffende pagina te komen. Hoe minder handelingen, hoe hoger de conversie. 

Zo voeg je een swipe up link toe aan je Instagram verhaal

Voor je een swipe up link kan toevoegen aan je verhaal, heeft Instagram een aantal eisen gesteld. Zo moet je minimaal 10.000 volgers hebben of een geverifieerd account hebben én moet het account een business account zijn. Wanneer je dat hebt, kan je een swipe up link toevoegen aan je verhaal door de volgende stappen uit te voeren:

  • Ga naar je verhaal en maak een nieuwe aan
  • Maak een nieuwe foto of kies een foto uit je gallerij
  • Klik rechtsboven op het link-icoon 
  • Plak en schrijf daar de URL uit die je wilt linken
  • Klik nu op ‘klaar’ (EN: ‘done’)
  • Bewerk je story zoals je dat normaal doet en voeg de story toe aan je verhaal
Zo voeg je een swipe up link toe aan je instagram verhaal

Help ik heb geen 10.000 volgers of een geverifieerd account!

Nu kan het zijn dat je ook graag een swipe up link wilt toevoegen aan je verhaal, maar dat je niet aan de eisen van Instagram voldoet. Niet getreurd! Er zijn nog wat andere manieren om toch een swipe up link toe te voegen aan je verhaal, zonder dat je geverifieerd bent of 10.000 volgers hebt! 

  • Je kan een swipe up naar een Igtv toevoegen
  • Je kan een swipe up naar een product in je winkel (via Instagram shopping) toevoegen

Lees ook: zo voeg jij instagram shopping toe aan jouw business account

Meerdere linkjes in je Instagram bio toevoegen

Wanneer je naar een website wilt doorverwijzen, maar je niet aan de eisen van Instagram voldoet, toch iets anders moeten verzinnen. Er zijn verschillende apps die een soort landingspagina kunnen maken met verschillende linkjes. Zo kan je altijd doorverwijzen naar ‘link in bio’ en kunnen je volgers daar kiezen welke link ze willen volgen. 

Ik heb de meest populaire apps even op een rijtje gezet:

Meer tips over sociale media marketing? Volg me op Instagram!

Zo voeg je een swipe up link toe aan je instagram verhaal

Meet modern story

Over Manon

Mijn missie is om ondernemers te helpen hun zichtbaarheid te vergroten. Zo kunnen zij ideale klanten aantrekken. Ik heb al 1500+ ondernemers mogen helpen, die hun bedrijf laten groeien en daarmee ook hun omzet. Ik ben ervan overtuigd dat jij dat ook kunt bereiken!

Gratis masterclass

11 succesfactoren voor adverteren op Facebook en Instagram

Je ontdekt in deze masterclass:

Meld je nu aan!