Een nieuwe functie op Instagram: Share Your Photo

Er is een nieuwe functie op Instagram: een sticker die je in je story kan zetten. Met deze nieuwe functie kun je je bereik vergroten, nieuwe accounts ontdekken en nog meer de interactie aangaan met je following. Het is een slimme functie van Instagram, want door deze sticker kun je echt verbinding aangaan met anderen! Alle reden dus om het uit te proberen en uit te leggen wat het precies is.

Nóg een nieuwe functie op Instagram?

Als je nu denkt: help! Ik zie door de bomen het bos niet meer. Wat moet ik met nóg een nieuwe functie, ik heb net de vorige uitgevogeld! No worries! In deze blog leg ik kort uit wat het is en hoe je het kan gebruiken. Na het lezen van deze blog en het volgen van het stappenplan moet het jou sowieso lukken om deze sticker te gebruiken, promise!

Wil je je verder verdiepen in Instagram en alle ins en outs leren? Neem dan eens een kijkje bij een van mijn trainingen:

De sticker: Share Your Photo

De sticker kun je alleen gebruiken in je story. Je kan de sticker op twee manieren gebruiken:

 • Je eigen maken
 • Die van iemand anders gebruiken

Het voordeel van het gebruiken van iemand anders zijn story-sticker, is dat je meelift op dat bereik. Het nadeel is dat je tussen alle inzendingen niet opvalt. Het nadeel van je eigen sticker maken is dat het alleen jouw volgers bereikt (en mits jouw volgers de sticker gebruiken, ook de volgers van dat account). Het voordeel is dat wanneer het een succes is en je sticker viral gaat, je opeens hele hoge story views krijgt!

Maak je eigen sticker

 1. Ga naar je story
 2. Maak of kies een foto
 3. Ga naar het sticker-icoon rechtsboven
 4. Kies de oranje: ‘ADD YOURS’ sticker
 5. Schrijf zelf een zin of laat Instagram er een maken door op de dobbelstenen boven je toetsenbord te klikken
 6. Deel de story

Gebruik de sticker van iemand anders

 1. Ga naar een account en bekijk de story
 2. Klik op de sticker: ‘ADD YOURS’
 3. Maak of kies een foto
 4. Deel de story

Een nieuwe functie op Instagram: Share Your Photo

Ik zou zeggen, probeer het uit! Maak zelf een sticker, deel jouw foto met die van iemand anders en geef niet op na een keer proberen. Het is een nieuwe functie, dus voor iedereen nog een beetje spannend of het gaat werken en wat de resultaten precies zullen zijn.

Wat ik zelf wel merkte is dat wanneer ik een sticker inzet, die specifieke story meer views krijgt. En dat geeft best wel goede hoop voor deze functie vind ik!

Manon-modern-story-groeien-met-Instagram-Facebook

Meet modern story

Over Manon

Mijn missie is om ondernemers te helpen hun zichtbaarheid te vergroten. Zo kunnen zij ideale klanten aantrekken. Ik heb al 1500+ ondernemers mogen helpen, die hun bedrijf laten groeien en daarmee ook hun omzet. Ik ben ervan overtuigd dat jij dat ook kunt bereiken!

Gratis masterclass

11 succesfactoren voor adverteren op Facebook en Instagram

Je ontdekt in deze masterclass:

Meld je nu aan!