6x tips voor flat lay fotografie op sociale media

Flat lays zijn simpel gezegd: foto’s die van bovenaf genomen zijn. Op Instagram, Facebook en andere sociale media zie je ze veel voorbij komen. Deze vorm van fotografie werkt vaak ook goed. In deze blog neem ik je mee met tips voor de beste flat lay foto’s.

#1 Bepaal je flat lay ondergrond

De ondergrond van je flat lay bepaalt heel veel voor de look and feel van je foto. Kies je voor een donkere ondergrond: dan is dit ook direct de sfeer van je foto. Bedenk dus goed wat je wilt uitstralen. Over het algemeen werken lichtere ondergronden beter. Je kunt kiezen voor een tafel, maar bijvoorbeeld ook plakfolie gebruiken als ondergrond, een kleed, of een doek. Of natuurlijk een combinatie!

#2 Licht

Licht is onwijs belangrijk bij (flat lay) fotografie. Zelf houd ik van natuurlijk licht, maar een goede belichting kan uiteraard ook met lampen.

#3 Kleur

Kies kleuren die bij je merk passen. Is jouw Instagramfeed veelal roze? Kies dan voor een roze ondergrond óf roze materialen.

#4 Handheld, statief of wasrek 😉

Afhankelijk van waar je mee fotografeert kun je kiezen voor handheld, een statief of een wasrek. Ja je leest het goed 😉 Als je met je mobiel fotografeert kun je jouw wasrek gebruiken als statief van bovenaf. Leg je mobiel op het wasrek en plaats je setup eronder. Zo kun je al stylende ook direct zien wat werkt en wat niet werkt. Ook kun je jouw camera van een iPhone op vierkant zetten zodat je al stylend ziet hoe dit er vierkant (ideale formaat voor Instagram) uitziet.

#5 Experimenteer met je flat lays

Dat is ook direct een volgende tip: experimenteer: wat werkt wel, wat werkt niet. Kijk wat voor jou het fijnste voelt, maar kijk ook na het plaatsen op sociale media welke het beste werken. Dit kun je zien in je statistieken van Facebook en Instagram. #dataiskey

#6 Vergeet video niet

Waarom alleen flatlay fotografie, als je ook video’s kunt maken? Er zijn verschillende opties mogelijk, zoals een stopmotion.

Ik hoop dat je veel aan mijn tips hebt gehad. Vergeet me niet te volgen op Instagram voor meer tips en succes!!

Blogs die voor jou ook interessant zijn:
👉 WAAROM JE BETER NIET OP DE PROMOTEN KNOP KUNT DRUKKEN – FACEBOOK ADVERTEREN
👉 HASHTAGS OP INSTAGRAM: ALLES WAT JE HIEROVER MOET WETEN

Meet modern story

Over Manon

Mijn missie is om ondernemers te helpen hun zichtbaarheid te vergroten. Zo kunnen zij ideale klanten aantrekken. Ik heb al 1500+ ondernemers mogen helpen, die hun bedrijf laten groeien en daarmee ook hun omzet. Ik ben ervan overtuigd dat jij dat ook kunt bereiken!

Gratis masterclass

11 succesfactoren voor adverteren op Facebook en Instagram

Je ontdekt in deze masterclass:

Meld je nu aan!