Op welke tijden kan ik het beste posten op sociale media?

Deze vraag wordt zo vaak gesteld. En dat is heel logisch, want als je iemand vraagt hoe je moet groeien op socials zijn de antwoorden vaak: wees consistent en post op de juiste tijden. Helaas is het niet een kant en klaar antwoord waarop je misschien gehoopt had. Maar in deze blog ga ik je wel uitleggen hoe je erachter kan komen wat voor jou de juiste tijden zijn. Want het is, zoals vaak wordt gezegd, wel heel belangrijk!

Als het gaat om groeien op socials is een strategie onmisbaar. Bedenk voor jezelf hoe jij het gaat aanpakken. In deze strategie kan je vastleggen op welke tijdstippen het beste voor jouw account werken. 

Welke tijden moet ik dan aanhouden?

Ik heb een stappenplan voor je gemaakt waarin jij binnen een aantal weken (of maanden, ligt eraan hoeveel je posts) weet welke tijden voor jou gunstig zijn. 

Het stappenplan

Check de statistieken 
In jouw statistieken kun je zien wanneer jouw volgers online zijn. Het zijn grote tijdsblokken, maar het geeft wel een indicatie of het in de ochtend, tijdens de lunch of juist na het eten is. 

Experimenteer
Probeer verschillende tijdstippen uit, houdt het een tijdje vol en probeer daarna iets anders. Kijk naar je statistieken.

Analyseer door middel van het content evaluatiesheet
Welke posts doen het beter? Zit er een tijd tussen die voor jou vaak goed werkt? Dit kun je herleiden uit het content evaluatiesheet. In deze sheet vul jij jouw content in (wanneer je die hebt gepost, wat je bereik was, hoeveel likes etc.), vervolgens komt er automatisch uit of jij beter bijvoorbeeld in het begin van de avond kan posten of in de ochtend.

Een handige tool om te gebruiken als je jouw posts gaat analyseren is een evaluatiesheet. Ik heb er eentje voor je gemaakt die je kan gebruiken voor al je sociale kanalen.

Check ook:

Ga er mee aan de slag en vind jouw perfecte tijdstippen om te posten!

Hoe vaak moet ik posten op sociale media?

Meet modern story

Over Manon

Mijn missie is om ondernemers te helpen hun zichtbaarheid te vergroten. Zo kunnen zij ideale klanten aantrekken. Ik heb al 1500+ ondernemers mogen helpen, die hun bedrijf laten groeien en daarmee ook hun omzet. Ik ben ervan overtuigd dat jij dat ook kunt bereiken!

Gratis masterclass

11 succesfactoren voor adverteren op Facebook en Instagram

Je ontdekt in deze masterclass:

Meld je nu aan!