Goedkoop adverteren op Facebook en Instagram? Dit is je kans!

goedkoop-adverteren-dit-is-je-kans

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: wil je goedkoop adverteren? Dan is dit je kans! In deze blog leg ik je uit waarom januari en februari de goedkoopste maanden zijn om te adverteren. Want of je nu net wilt gaan beginnen met adverteren of dat je juist wilt gaan opschalen, dit is je kans! Het perfecte moment om aan de slag te gaan, de snufjes onder de knie te krijgen of juist volop gaan opschalen zonder dat je budget dus heel veel omhoog hoeft! Goedkoop adverteren op Facebook en Instagram? dit is je kans!

Liever als podcast luisteren? Dat kan via onder andere Spotify (aflevering 30)

In welke maanden kun je het goedkoopste adverteren?

In november en december, zelfs al in oktober, worden advertenties optimaal ingezet door grote bedrijven en multinationals. Het is de tijd van het jaar waarin mensen cadeautjes gaan kopen en er is natuurlijk Black Friday, wat ondertussen meer dan een week duurt. Daarna krijg je de aftel kalenders tot Kerst en nieuw jaar waarin bedrijven blijven stunten met prijzen en extraatjes.

In januari is de rust wedergekeerd. Dit is het moment waarop de grote bedrijven minder geld in hun Facebook campagnes stoppen (hun budget is vooral in de laatste maanden uitgegeven) en de feestcampagnes zijn afgelopen. Het advertentie budget wordt teruggeschroefd. Het advertentie systeem van Facebook werkt op basis van concurrentie. Stel dat er 1000 adverteerders (uiteraard even een uit de lucht gepakt getal, voor het voorbeeld), zijn in december, en 200 adverteerders op dezelfde doelgroep in januari. Dan is er dus een stuk minder concurrentie. Hierdoor hoef je minder te ‘vechten’ om je plekje op de Facebook of Instagram tijdlijn (of stories) van je ideale klant.

Kopen mensen wel in deze maanden?

Er is een reden dat er in okt-nov-dec volop advertenties draaien. Maar in januari zijn mensen zeker ook bereid om te kopen! Houdt er wel rekening mee dat er net een paar maanden aan gekte van advertenties is geweest, maar januari staat erom bekend dat mensen hun goede voornemens oppakken. Dat mensen aan de slag willen om zichzelf te ontwikkelen en beter voor zichzelf te zorgen. Dus haak hier op in! Geef ze een aanbod die ze niet kunnen weerstaan, laat blijken dat het echt investeren in jezelf is, grote kans dat ze dan de keus wel maken om dat te doen.

Ieder jaar weer goedkoper adverteren op Facebook en Instagram in deze maanden

Deze trend zien we ieder jaar terug. Dit jaar (2022) is het wel een iets ander jaar dan de andere jaren. We hebben namelijk in 2021 te maken gekregen met de IOS update. De IOS update heeft ervoor gezorgd dat de kosten sowieso zijn gestegen (luister vooral ook even deze podcast erover), maar als we de kosten vergelijken met november/december ten opzichte van januari/februari, dan zullen we weer dezelfde trend zien doortrekken.

Goedkoop adverteren op Facebook en Instagram, is dat voor iedereen?

Zeker! Maar in het bijzonder voor mensen die adverteren nog spannend vinden, of nog niet durven te beginnen. En in het bijzonder voor mensen die willen opschalen. Die al een tijdje bezig zijn met adverteren, merken dat het aanslaat, maar nog niet het geld of het vertrouwen hebben om op te schalen. Nu die stap zetten is dus ontzettend slim!

Aan de slag!

Wil jij aan de slag om zo efficiënt mogelijk advertenties in deze periode in te zetten? Ik help je daar graag bij! In een gratis masterclass leer ik je 11 succesfactoren voor adverteren op Instagram en Facebook. Meld je aan via onderstaand knop!

Manon-modern-story-groeien-met-Instagram-Facebook

Meer lezen over adverteren?

Meet modern story

Over Manon

Mijn missie is om ondernemers te helpen hun zichtbaarheid te vergroten. Zo kunnen zij ideale klanten aantrekken. Ik heb al 1500+ ondernemers mogen helpen, die hun bedrijf laten groeien en daarmee ook hun omzet. Ik ben ervan overtuigd dat jij dat ook kunt bereiken!

Gratis masterclass

11 succesfactoren voor adverteren op Facebook en Instagram

Je ontdekt in deze masterclass:

Meld je nu aan!