5x groeien met Instagram reels

groeien met Instagram reels

Er zijn verschillende manieren waarop je kan groeien met Instagram reels. Het is een nieuwe functie op Instagram waardoor je bereik enorm kan verhogen en nog meer voordelen (lees eerdere blog). Maar in deze blog wil ik het specifiek hebben over het groeien met instagram reels

Trending liedjes

Door het gebruiken van trending liedjes of audio fragmenten herkennen kijkers het en is de kans dat ze blijven hangen. Zorg dat je ze daarna ook reden geeft om door te blijven kijken door bijvoorbeeld een ‘5x tips voor..’ of ‘3 dingen die je niet mag vergeten wanneer je..’. Dit noemen ze een ‘hook’. Iets wat te kijker triggert om te blijven kijken en hem nieuwsgierig maakt.

Waarde leveren

Lever waarde. Deel de pijn of verlangens van je ideale klanten, maar deel ook oplossingen. Geef niet meteen alles weg, maar je mag best wel wat waarde weggeven in de reels. Vertel ook wat je verwacht dat ze doen: screenshot deze tips, lees verder in caption, like als je dit ook vindt, sla op voor later etc.

Authentiek 

Alleen maar trends nadoen is heel leuk, maar zorg ook dat je authentiek blijft. Er is zoveel online, jij bent uniek en dat kan je laten zien in je filmpjes. Door de authentieke filmpjes houd je je kijkers betrokken en engaged. Vergeet dit niet!

Verhaal vertellen

Vertel jouw verhaal. Waarom doe je wat je doet? Waarom vind je het belangrijk dat anderen hier iets mee gaan doen? Waarom, waarom, waarom? Het zorgt voor herkenning, inlevingsvermogen en begrip. Wanneer mensen zich herkennen in dingen die je doet is de kans groter dat ze je willen blijven volgen om te kijken hoe jij dingen aanpakt. Zorg dus dat je eens in de zoveel tijd weer jouw verhaal vertelt, maar dan net op een andere manier, in een nieuw jasje. 

Adverteren 

Last but not least. Je kan ook adverteren met Instagram reels! Het is een nieuwe functie, dus er wordt op het moment nog heel veel test met wat het beste werkt. Maar als je al een beetje verstand hebt van adverteren dan is het zeker de moeite waard om te proberen! 

Wil je meer over reels lezen?

Wil je meer over reels leren?

Groei harder en boost je bereik met de Instagram reels training:

Manon-modern-story-groeien-met-Instagram-Facebook

Meet modern story

Over Manon

Mijn missie is om ondernemers te helpen hun zichtbaarheid te vergroten. Zo kunnen zij ideale klanten aantrekken. Ik heb al 1500+ ondernemers mogen helpen, die hun bedrijf laten groeien en daarmee ook hun omzet. Ik ben ervan overtuigd dat jij dat ook kunt bereiken!

Gratis masterclass

11 succesfactoren voor adverteren op Facebook en Instagram

Je ontdekt in deze masterclass:

Meld je nu aan!