Zo durf je wél te praten op Instagram stories

Praten op Instagram kan soms zo eng voelen, alsof de hele wereld meekijkt. Afhankelijk van jouw bereik, is dat natuurlijk ook zo. Maar videocontent wordt populairder en daarmee een belangrijk item om jouw bedrijf op de kaart te zetten. In deze blog wil ik je daarom meenemen in wat tips en tricks hoe jij met meer zelfvertrouwen voor die lens staat te shinen: Zo durf je wél te praten op Instagram stories! Want op deze manier geef je jouw volger een uniek kijkje achter de schermen als bedrijf zijnde, ongelofelijk waardevol!

Het is een proces

Als ik stories terugkijk van toen ik net begon met stories maken, ben ik trots. Trots dat ik toen de stap heb gezet om het gewoon te proberen. Trots dat ik ben begonnen met iets waar ik me totaal niet confortabel bij voelde op dat moment. Ik vond het rete spannend, maar dat weerhield me er niet van. Als ik nu terug kijk kan ik heel kritisch zijn, het was lang niet zo goed als dat ik zou willen of als ik had gehoopt, maar doordat ik toen gewoon ben begonnen, zijn mijn skills enorm gegroeid. Nu durf ik wel te zeggen dat ik met liefde praat op stories. Maar als ik daar toen, een aantal jaar geleden niet ‘gewoon’ mee was begonnen, vond ik het waarschijnlijk nu nog steeds doodeng. Er zijn een paar dingen belangrijk om te onthouden als je stories gaat maken.

Lees ook: hoe zorg jij dat je opvalt op social media?

Verspreken mag bij je story

Ten eerste vindt niemand het gek als je je verspreekt. Als jij een een-op-een conversatie hebt met iemand sla je ook weleens een woord over of komt die zin er net niet lekker uit. Het gaat er niet om hoe je het zegt, het gaat om de inhoud die je te delen hebt. Dat geldt ook zo voor stories.

Verlangen naar imperfectie

Er zijn zoveel perfecte plaatjes, we snakken op dit moment naar imperfectie en echtheid. En stories zijn daar perfect voor! Als je haar net even niet goed zit of je kamer is niet zo netjes als je zou willen. Het is oke! Maakt het lekker menselijk. Hierdoor kom je betrouwbaarder en oprechter over. Geen gelikte plaatjes, maar rauwe beelden dus!

Lees ook: 4 manieren om je volgers engaged te houden

Time sensitive

Stories staan 24 uur online en daarna verdwijnen ze weer. Je hebt dus geen veertig takes nodig om dat ene woordje wat je niet lekker uitspreekt. Geef jezelf maximaal twee of drie pogingen en dan zet je het gewoon online. Je bent voor jezelf vaak heel streng, maar is dat echt nodig? Gooi gedachtes als: ‘ik klink raar’ en ‘ik zeg dit op een gekke manier’ overboord. Die zijn nergens voor nodig!

Twijfel je of video wel iets voor jou is? Onthoudt dit: video converteert beter én helpt om een betere connectie te creëren. Twijfel je nog steeds? 😉

Wil je meer horen over hoe ik ben begonnen met het maken van stories en extra tips? Beluister dan onderstaande aflevering, deze gaat precies over dit onderwerp!

Zo durf je wél te praten op Instagram stories

Meet modern story

Over Manon

Mijn missie is om ondernemers te helpen hun zichtbaarheid te vergroten. Zo kunnen zij ideale klanten aantrekken. Ik heb al 1500+ ondernemers mogen helpen, die hun bedrijf laten groeien en daarmee ook hun omzet. Ik ben ervan overtuigd dat jij dat ook kunt bereiken!

Gratis masterclass

11 succesfactoren voor adverteren op Facebook en Instagram

Je ontdekt in deze masterclass:

Meld je nu aan!